ER DU TILGÆNGELIG NÅR DIT SKILSMISSEBARN HAR BRUG FOR DIG?
Barnet kan have brug for dig til forskellige ting. Det kan være; at trøste, lege, hygge, alenetid, lave noget der er sjovt og at svare på spørgsmål. Spørgsmålene kan være mange og forskellige efter alder.
Eksempler kan være;
Ræk ud og bed om hjælp.
Du behøver ikke klare alle de nye opgaver, tanker og udfordringer alene.
Det er okay hvis det føles uoverskueligt og svært, for det er det. Det er helt normalt.
Brug dit netværk, din familie, dine kollegaere eller opsøg en professionel - bare for en stund.
Tiden efter en skilsmisse, kræver ofte mere planlægning og samarbejde end da I var sammen.
Det kræver ofte overskud, mod og selvindsigt, at lave et godt samarbejde med din eks.
Gør det fordi, dit barn har brug for det!
Samtalen med dig selv om din nye forældrerolle -
egenomsorg, brobygger og samarbejdende skilsmisseforældre.
Hovedet og kroppen er fyldt med tanker, følelser, bekymringer om nutiden og fremtiden - før, under og efter skilsmissen. Du stiller dig selv (ellers gør dem omkring dig)
Lav en dagbog eller et dokument, hvor du stiller dig selv, de vigtige spørgemål og for derefter at svarer på dem. Lav en 'trivselsaftale' med dig selv i et bestemt interval. I starten kan det gavne med hyppigere 'trivselsaftaler'. Trivselsaftalerne bruges til at tjekke med dine spørgsmål og svar, hvordan det går? Måske har du nye spørgsmål, som du skal have fundet et svar på.
Er opgaven med den nye forældrerolle svær at bære og bearbejde alene, så bed om hjælp. Du finder hjælp i dit netværk, din familie, litteratur eller opsøg en professionel.
Netværk, venner, familie, bedsteforældre, onkler og kusiner - kan være nogle af dem et barn kommer til at savne, når der er skilsmisse i familien.
Det kan føles meget ensomt, pludseligt at blive skilsmissebarn, og skilsmissens vilkår kan til tider fylde meget i hverdagen, både for mor og far, men også for barnet. Alle skal igang med at lære en ny hverdag at kende.
Derfor kan det være hjælpsomt og helende for barnet, at andre betydningsfulde voksne har nærende stunder med barnet. Det giver barnet en fornemmelse af at være noget andet end skilsmissebarn og det gør at barnet kan tænke på noget andet, for en stund.
Det er vigtigt at finde plads til disse 'åndehuller' (eller skilsmissefrikvarter - som et barn kaldte de) hvor der er plads til at grine, fordybe sig, lege med andre, opleve andre sider af hverdagen og livet.
Legekammerater og venner og deres familier kan også være hjælpsomme til disse stunder. Ræk ud og bed om hjælp i dit netværk.
Lærer, pædagoger, trænere til fritidsaktiviteten, naboen - kan alle være betydningsulde i dit barns liv.
Det kan være godt og hjælpsomt for barnet, hvs I fortæller de betydningsfulde voksne i barnets liv om jeres skilsmisse. Det vil give dem en mulighed for, at kunne støtte og være opmærksomme på jeres barns trivsel.
Forældreforløb - Skilsmisse på den samarbejdende måde. Når dig og din eks har brug for:
Børne- og Ungegrupper - når dit barn har brug for:
Forældrekurser - Når du som forældre har brug for:
Grupper og Kurser vil blive annonceret på Facebook og Instagram